Poradna Obývací stěny


Autor: | Vloženo: 25.06.2014 000 16:18 | Témata: Poradna Obývací stěny

Bog-Fran UNIF zkušenosti

Tento nábytek nebrat, i když je designově celkem OK.

Funkčně stojí za houby.
- zásuvky jsou tak blbě provedené, že z prostoru skeletu kde jsou umístěny zásuvky je využito pouze 50 %, zbytek je vzduch kde nic neuložíte. Např. když vidíte čelo zásuvky, tak spodní plocha zásuvky je 5cm od spodní hrany toho čela, výška těch stěn zásuvek je naopak 4 cm zase níže, by to chtělo oproti čelu. Prostě namísto aby zasuvka využila maximálně prostoru, tak např. z nějakých 18cm dostupné výšky jsou ty bočnice zásuvek vysoké jen 10cm. No prostě poláci šetří kde se dá.

- a věci pak zapadnou dovnitř skeletu pod zásuvky, které nevytáhnete jiným způsobem než jejich vyklizením a odmontováním šroubu. Fakt rychlovka :-(.

- police jsou dodávány v menším počtu než je třeba, musíte dokupovat, jinak jsou moc velké prostory mezi policemi často nevyužité

- největší problém je s kvalitou provedení nalepení dezénové folie (povrch nábytku) na dvířkách, policích, zásuvkách. Často se ta folie odlepuje a jestli máte dostatečný prostor mezi stěnou a nábytkem nehraje roli. Ono se totiž nejčastějí odlupuje na pohledové čelní straně celkem brzy po nákupu. Takže je práce s jejich lepením, jinak si ty povrchy zničíte při otvírání, kdy o ně zavadíte o kostrukci kostry.

  • koupelny-ulkras.cz

    koupelny-ulkras.cz

    26. června 2014

    Dobrý den, je mi moc líto každé špatné zkušenosti, kterou spotřebitelé mají. Ale bohužel, kam jinam mohly dojít zoufalé snahy výrobců uspokojit cenové požadavky zákazníků :-)
    Na našich stránkách najdete "statečné Mohykány" kteří navzdory tlaku trhu udrželi vysokou kvalitu svých výrobků: www.nabytek-ulkras.cz . UL*KRAS, Dita Vajčnerová, tel. 603 142 022

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petr

      26. června 2014 - Petr

      Dobrý den,
      bohužel nejde o požadavky zákazníků, ale naopak o požadavky prodejců a samotných podnikatelů, kteří nechají dojít ty skutečnosti až do této krajnosti v rámci konkurenčního boje.

      Přitom těch pár centimetrů materiálu navíc,kvalitnější lepidlo a klasické výsuvy (to je všechno co to chtělo aby to bylo OK), nejsou klíčové v ceně ani v rozhodnutí zákazníka.

      Já osobně raději přidám nějaké peníze, ale musím vidět, že informace na webu jsou dostatečné pro rozhodnutí a nezakrývají už dopředu to co člověk zjistí až po nákupu nebo později užíváním.
      Toto jsou pro mne plánované podvody na lidech a proto je zvěřejňuji jako varování ostatním. Lidé musí sami něco v tom směru dělat. Od podnikatelů se toho nedočkají.

      Kouknu na tu Vaši nabídku a doufám, že najdu dostatečné informace pro rozhodnutí. Např. ten BOG-FRAN ani na jednom letáku neukazuje provedení kolejnic zásuvek, provedení výšky bočnic apod.. To bohužel člověk často zjistí až po rozbalení krabice....


    • koupelny-ulkras.cz

      26. června 2014 - koupelny-ulkras.cz

      Jojo, pravěká otázka co bylo dříve: Slepice, nebo vejce :-) Rohodně to v dnešní době nemají poctiví výrobci, kteří nechtějí jít do krajnosti, v konkurenci obtížné, to mi věřte. Podívejte se na naši nabídku, věřím, že budete spokojený. Naší prioritní činností je stavařina, rekonstrukce, řemeslo, nejsme na obchodu závislí, proto jsme si mohli výrobce vybrat podle kvality a podle přesvědčení. To platí především u českých sedaček JECH. TOP TOP TOP kvalita za cenu, která té kvalitě odpovídá, produkt, který jednoznačně vyčnívá kvalitou a promyšleností, ale nikdy nebude konkurovat cenám řetězců, je za tím velké řemeslné srdce ... a to nás moc baví prodávat. Je to produkt pro lidi, kteří to chápou. Myslím, že mezi ně patříte. Příjemný den, Dita Vajčnerová


    • Petr

      1. července 2014 - Petr

      Tady je první slepice tzn. výrobce+prodejce.

      Ono proti nekvalitě se dá přes internet bojovat pouze ukázkou rozdílů v kvalitě a dokonalým popisem nabízených prvků a bez zatajování těch "úsporných" praktik :
      - u BOG franu obecně nedostatečný počet dodaných vnitřních poliček k nábytku,
      - abnormálně debilně řešené výsuvy, které šuplíky dovolí otevřít jen do 40-50% hloubky skřínky a které v katalogu taky neuvidíte,
      - nevyužité místo zásuvek 50%,
      - dost špatně navržený korpus šuplíku, prostě nestabilní a spolu se nedostatečně pevným lepidlem se to brzy rozjíždí, takže musí nastoupit nákup pořádného lepidla a docela pracná dodělávka do použitelného stavu
      - nekvalitní lepidlo na spoje, to zjistíte celkem brzo zvláště u těch pohybem namáhaných šuplíků

      jiným způsobem si to na netu člověk není schopen ověřit a kamenné prodejny už dnes vším taky nedisponují.

      nabídka Decodomu je pro mne bohužel nezajímavá, ale to není kritika, protože otázka stylu každého člověka je individuální, na mě ten nábytek je moc ostrohranný, chladný, opakuje se dokola furt stejný styl či motiv a prostě moc moderní. Osobně bych se necítil jako doma, ale někde u cizích lidí co mají dům " jen na přespání" či v kanclu.

      Je škoda web není také moc dobře zpracován pro rychlý výběr.
      Obrázky základních náhledů jsou malé a je nutné je stejně projít blíže aby si člověk vůbec vybral nějakou sestavu, navíc ty kreslené sestavy jsou značně rušivé u těch fotek.
      Jinak po vybrání daného setu jsou už pak další informace vcelku podrobné, akorát chybí náhled na montážní prospekt, tzn. aby člověk viděl i dovnitř a jak je to pořešeno s výsuvy, kováním apod.

      Takže bojovat se dá, ale ne jinak než slušným a rozumným přístupem, povedeným stylem nábytku a jeho prezentací na webu a s otevřenými informacemi o deklarované kvalitě.


    • koupelny-ulkras.cz

      7. července 2014 - koupelny-ulkras.cz

      Dobrý den,

      děkuji za postřehy k našemu webu, které jsou pro nás velmi cenné a často si je uvědomíme až na podnět "z venku".

      Přeji Vám do budoucna jen dobré zkušenosti s dobrými shopy a kvalitními výrobky. Hezký den, Dita Vajčnerová


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.